Cum se întocmeşte o oferta vanzare marfa pentru un Client ?

Criste Simonel Ovidiu
Criste Simonel Ovidiu
526
| 2 1 3
Asked on 30.11.2016, 07:40
0
vot
1719 Vizualizări
This question has been included in the official documentation.

<<< Vezi inainte:  Cum ne organizam Depozitul ?

Pentru intocmirea unei oferte folositi meniul Vanzari → Vanzari  → Cotatii (oferte), faceţi clik pe butonul Creaţi, şi în ferastra deschisă introduceţi:

  • in campul Client: Numele clientului. Odata selectat acest camp alte campuri se vor completa implicit cu datele introduse in formularul de Partener cum ar fi: Adresa de facturareAdresa de livrareData curenta si Magazinul de pe care de face vanzarea.
  • in campul Referinta client: introduceti o eticheta care sa va ajute in Vizualizarea Lista, sa identificati mai usor cotatii dintre mai multe cotatii facute aceluiasi client (Ex. Sistem Antiefractie, Sistem TVCI, Sistem de Control Acces, etc).
  • in campul Lista de preturi: este selectata implicit o lista de preturi care a fost asignata in formularul partenerului dar care poate fi schimbata cu o alta lista.

Pentru adaugarea unui articol (produs sau serviciu) pe Oferta, faceti clik pe butonul Adauga un element , ce va deschide fereastra Creeaza: Linii Comanda. In ferastra deschisă introduceţi:

  • in campul Produs: Numele produsului {sistemul va propune automat nume asociate si va trebui sa selectati numele produsului cautat}. Odata selectat numele produsului si alte campuri vor fi completate automat cu informatii existente in formularul produsului.
  • in campul Cantitate: introduceti cantitatea necesara. si apoi faceti clik pe butonul Salvati & Inchidedaca nu mai doriti sa introduceti un alt produs sau  Salvati & Nou(a) daca doriti sa mai introduceti produse in Oferta.

Reveniti in fereastra Cotetii(Oferte) si selectati in campul Metoda de livrare: (o metoda de livrare predefinita, gen Curier, Echipa Tehnica, etc). Pentru actualizarea pretului ofertei faceti clik pe butonul Total: (actualizare).

Notă: In campul Marja se competeaza automat vaoarea marjei de profit pe Oferta curenta {diferenta dintre valarea de vanzare si costul marfii vandute}.

Pentru a trimite pe email Oferta, in partea stanga sus a ferestrei faceti clik pe butonul Trimitere prin email si se dechide fereastra de corespondenta prin email. Aici este selectata automat adresa de email introdusa Formularul Partenerului si este incarcat un templat predefinit de trimitere prin email a Ofertei de pret. Faceti clik pe butonul Trimite si Oferta este trimisa prin email atasata in format pdf. 

Daca doriti sa tipariti Oferta faceti Clik pe butonul Printeaza

>>> Vezi in continuare:  Cum ne organizăm Depozitul de Marfă ?

Criste Simonel Ovidiu
Criste Simonel Ovidiu
526
| 2 1 3
Answered on 30.11.2016, 07:40
0
vot

Răspunsul tău

Please try to give a substantial answer. If you wanted to comment on the question or answer, just use the commenting tool. Please remember that you can always revise your answers - no need to answer the same question twice. Also, please don't forget to vote - it really helps to select the best questions and answers!

Adresați o întrebare

Keep Informed

About This Forum

This community is for professionals and enthusiasts of our products and services.

Read Guidelines

Question tools

2 follower(s)

Status

Asked: 30.11.2016, 07:40
Seen: 1719 times
Ultima actualizare: 30.11.2016, 10:09