Cum se face o achizitie de marfă de la un Furnizor ?

Criste Simonel Ovidiu
Criste Simonel Ovidiu
526
| 2 1 3
Asked on 30.11.2016, 08:10
0
vot
1684 Vizualizări
This question has been included in the official documentation.

<<< Vezi inainte:  Cum ne organizăm Depozitul de Marfă?

Acţiunea de achizitie a mărfii, se pune în momentul în care pe comanda de livrare nus sunt disponibile toate produsele. Controlul operaţiunilor logistice se face de către "Magazioner" din meniul Depozit -> Operaţiuni -> Toate Operaţiile. Ecranul de mai jos arată că nu există nici o operaţiune de efectuat în aces moment. Pe măsură ce apar operaţiuni de efectuat, acestea vor fi afişate în acest tablou de bord.

PASUL 1 - Mergem in meniul Depozit -> Progamatoare-> Rulatin Programatoarele. Aceasta operatiune va genera comenzi de aprovizionare in functie de regulile de stoc stabilite in sistem.

PASUL 2 - Mergem in meniul Achizitii -> Cereri de ofera , unde regasim cererile de oferta la furnizori generate desistem:

Observaţii: 

Atâta timp cât cererile de oferta rămân deschise, orice acţiune de reaprovizionare, pornită cu ajutorul programatoarelor va adaugă linii cu noi produse necesare, în comenzile existente. Se generaeaza cate o comanda distincta pentru fiecare Depozit si fiecare Furnizor.

PASUL 3 - Deschidem Cererile de oferta de achizitie, care arata astfel:

Observam ca cererea de oferta este facuta pentru Depozitul Central Marfa si nu pentru Depzitul EC1_TTS - Instalari, datorita regulilor de stoc predefinite.

Daca dorim sa schimbam furnizorul care a fost genera implicit, intram in editare si selectam un alt furnizor. 

PASUL 4 - Trimitere Cerere de oferta la Furnizor. Se face simplu cu ajutorul comenzi "Trimite oferta prin email". 

NOTĂ: Odată trimisă la furnizor, Cererea de oferta va rămân în această stare până când primim factură cu marfă de la acesta. Este farte important că preţurile de achiziţie să fie cele corecte, adică cele facturate de către furnizor, deoarece la confirmarea Cererii de oferta este momentul în care SE ÎNREGISTREAZĂ ÎN SISTEM PREŢUL DE ACIZITIE AL PRODUSULUI !!!

Se recomanda solicitarea de la furnizor a facturi inainte de preluarea fizica a marfi, daca marfa ese trimisa intr-o locatie de stoc in care ea este receptionata doar cantitativ de catre un "Magazioner".

PASUL 5 - Verificarea Pretului de achizitie al produselor si rezolvarea eventualelor articole care nu pot fi livrate de furnizor.

La primirea documentelor de insotire a marfi "Factura". Se confrunta scriptic articolele, si pretul de achizitie ale acestora, acestea fiind corectate daca este necesar conform facturii primite de la furnizor.

Daca exista produse care nu pt fi livrate de catre furnizor, se duplica Cererea de oferta cu comanda Copiaza din meniul "Mai mult(e)"

Pe comanda nou creata se lasa doar articolele care nu au putut fi livrate de catre furnizor si se salveaza, urmand a fi rezolvata ulterior. (eventual trimisa la un alt furnizor).

PASUL 6 - Confirmarea Cereri de oferta de la furnizor.

Ne intoarcem in vechea comanda, stergem articolele care nu pot fi livrate de furnizor, conform facturii si dupa verificarea pretului unitar pe fiecare produs si a cantitatilor facturate, confirma Cerere de oferta.

PASUL 7 - Receptia produselor.

Odata confirmat Cererea de oferta, In Tablou de bord este afisata si poate fi acesata in Depozit Central Marfa: Receptii facand click pe link-ul "2 Pregatit(a)"

Se deschide fereastra de receptii

si trece la procesarea primei receptii cu dublu click pe linie

NOTA: Verificati Tipul contabil al produsului sa fie de tip Marfa

si faceti click pe butonul "Primeste" din partea stanga sus a ferestrei, pentru a deschide urmatoarea fereastra:

Confirmati receptia cu comanda "Aplica". De aici se poate genera Factura la funizor si trece la inregistrarea acesteia.

>>> Vezi in continuare:  Cum se introduce o factura de marfa de la un furnizor ?

Criste Simonel Ovidiu
Criste Simonel Ovidiu
526
| 2 1 3
Answered on 30.11.2016, 08:21
0
vot

Răspunsul tău

Please try to give a substantial answer. If you wanted to comment on the question or answer, just use the commenting tool. Please remember that you can always revise your answers - no need to answer the same question twice. Also, please don't forget to vote - it really helps to select the best questions and answers!

Adresați o întrebare

Keep Informed

About This Forum

This community is for professionals and enthusiasts of our products and services.

Read Guidelines

Question tools

2 follower(s)

Status

Asked: 30.11.2016, 08:10
Seen: 1684 times
Ultima actualizare: 30.11.2016, 10:09