Cum inregistram si tratam Venituril in Avans

Criste Simonel Ovidiu
Criste Simonel Ovidiu
526
| 2 1 3
Asked on 02.01.2019, 11:37
0
vot
950 Vizualizări

Inregistrarea Veniturilor in Avans

Unele servicii (EX. Servicii de monitorizare si intervente), necesita facturare in avans pentru o perioda de 3, 6 su 12 luni, asa cum este mentionat in contract. Pentru inregistrarea corecta a acestor venituri in Planul de conturi analitice sunt necesari parcurgerea urmatorilor pasi:

PASUL 1

Configurarea contractelor

Sunt definite articole dedicate pentru serviciile ce urmeaza sa fie facturate in avan. Pentru identificarea mai usoara am adaugat  la denumire eticheta AV_ in fata (Ex. AV_PF_HOME_SEC). La introducerea contractelor ce urmeaza sa fie facturate in avans aceste articole vor inlocui articolele conventionale.

PASUL 2

Identificarea Veniturilor in Avans

Dupa generarea facturilor pentru identificarea veniturilor in avans mergeti in meniul Rapoarte / Tablouri de bord / Analiza Clienti si vizualizati raportu; Venituri in avans. Informatiile pe care le gasim in acest raport: Partener, Perioada facturata si Valoare le vom folosi in crearea activului.

PASUL 3

Crearea Activului

Pentru crearea activelor mergeti in meniul Contabilitate / Active si cu butonul Creati deschideti fereastra de introducere a unui nou activ. Completati campurile Nume activdenumire partener, Categorie activ: MONITORIZARE AVANS, Active principale: MONITORIZARE AVANS, Data achizitionarii: Data facturarii, Valoarea bruta: Soldul din raport, Partener: Partenerul

PASUL 4

Setarile Activului

Completati in continuare campurile: Start Date: Data 01 a perioadei in care sa facturat (vezi raport active), Numarul Devalorizarilor: perioada facturata in avansPerioada intre doua devalorizari: 1 (luna). Salvati si Confirmati Activele. In tabul Panou Devalorizare vor fi afisate valorile pe perioade ce urmeaza a fi generate ca si inregistrari contabile.

PASUL 5

Generarea Inregistrarilor

Cu ajutorul butonului din dreapta fiecarei linii se genereaza inregistrarile in jurnal pentru fiecare perioada. Se por genera toate inregistrarile, iar dupa ultima perioada Activul se va inchide automat.

PASUL 6

Asocierea contului analitic

Dupa generarea inregistarilor aceste pot vi vizualizare cu ajutorul tabului din dreapta sus Inregistrari care va deschide o lista cu toata Elementele Jurnalului. Deschideti notele vu ajutorul linkului Înregistrare în Jurnal si aici Creati si asociati Distributia analitica la contul 704 pentru acest Contract/Partener.

PASUL 7

Verificarea Inregistrarilor Analitice

Pentru verificarea si corectarea inregistrarilor analitice, mergeti in meniul Contabilitate / Înregistrari în Jurnal / Elemente Jurnal Analitic, si filtrati lista dupa numele contului analitic (numele Partenerului). In acest moment sunt generate inregistrari analitice ata si pe contul 472 * venituri in avan. Acestea trebuiesc sterse pentru ca in Planul de conturi analitice valorile sa nu fie dubleate avand inregistrari ata pe contul 704 cat si si pe contul 472 (inregistrare generata automat odata cu generarea sivalidarea facturii)

Criste Simonel Ovidiu
Criste Simonel Ovidiu
526
| 2 1 3
Answered on 02.01.2019, 11:38
0
vot

Răspunsul tău

Please try to give a substantial answer. If you wanted to comment on the question or answer, just use the commenting tool. Please remember that you can always revise your answers - no need to answer the same question twice. Also, please don't forget to vote - it really helps to select the best questions and answers!

Adresați o întrebare

Keep Informed

About This Forum

This community is for professionals and enthusiasts of our products and services.

Read Guidelines

Question tools

5 follower(s)

Status

Asked: 02.01.2019, 11:37
Seen: 950 times
Ultima actualizare: 02.01.2019, 11:38