Cum gestionăm procesul "Drop Shipping" de livrare a mărfii direct de la Furnizor → la Client ?

Dupa Intocmirea si trimiterea unei Oferte de pret (Cotatii), unui Client {vezi detalii ... Cum intocmim o Oferta de pret} si obligatoriu inainte de Validarea Comenzii pteti lua decizia de a livra marfa de la Furnizor direct la Client facand urmatoarele setari in Comanda de vanzare:

 • in campul Depozit: selectati depozitul pe care la-ti stabilit pentru operatiunea Drop Shipping {vezi detalii ... Cum definim un depozit Drop Shipping}.

In tabu Alte informatii:

 • in campul Creaza factura: 
  • selectam Inainte de Livrare - daca dorim ca factura ciorna sa fie creata din comanda de vanzare, iar factura trebuie sa fie platita ca marfa sa poata fi comandata la furnizor si livrata direct la Client sau
  • selectam La cerere - daca dorim ca factura ciorna sa fie creata din comanda de vanzare atunci cand este necesar.

Faceti clik pe butonul "Confirmati vanzarea" si o Cerere de Oferta de achizitie este creata automat in meniul Achizitii. Cu ajutorul buronului Creaza factura in orice moment puteti crea factura ciorna, sa o validati si sa o trimiteti Clientului.

Pentru achitionarea marfii mergeti in meniul Achizitii→ Achizitii  → Cereri de ofertă,  si veti regasi cererea de oferta generata automat la validarea comenzii de vanzare. Faceţi clik pe linia cererii pentru a o deschide.

 

In tabu Livrare & Facturare:

 • in campul Control facturare: selectam Pe baza facturii ciorna create - se creaza o factura ciorna la confirmarea Comenzii de achizitie care poate fi validata mai tarziu.

Faceti clik pe butonul "Confirmati comanda" si doua butoane va apar pe Comanda de achizitie: Livrare produse si Primire Facturi.

Pentru trimiterea produselor facti clik pe butonul Livrare produse si va deschide fereastra de livrare. Aici faceti clik pe butonul Transfer {sau deschideti meniul pentru cititor de cod de bare vezi detalii...} se deschide fereastra Produse de livrat in care mentionati cantitatea livrata si facti clik pe butonul Aplica si livrarea este inregistrata, putand tipari ordinul de livrare.

Pentru primirea si inregistrarea facturiilor de la furnizor va intoarceti in Comanda de achizitie, faceti clik pe butonul Primire Facturi si va deschide fereastra cu Factura ciorna. Aici introduceti datele din factura furnizorului, respectiv: 

 • in campul Numarul Facturii Furnizorului: seria si numarul facturii de la furnizor.
 • in campul Data Facturii: data de pe factura furnizorului
 • in campul Data scadentei: data scadentei de pe factura furnizorului
 • verificati obligatoriu valoarea totala a facturii si valoarea TVA -ului de pe factura sa fie identice cu cele de pa factura furnizorului.

Pentru validare faceti clik pe butonul Valideaza si procesul se incheie.

Need more info?

This documentation page has been extracted from the Q&A section where you can discuss it and get feedback.
  Related question