Cum ne organizăm Depozitul ?

<<< Vezi inainte:  Cum se definesc Categoriile de produse ?

Inainte de a incepe activitatile de achizitie si vanzare de produse este necesar sa definiti structura logistica. Aceasta trebuie sa se faca in stransa legatura cu modul de organizare geografica a companiei {filiale, puncte de lucru, santiere, etc.} si cu modul de depozitare a produselor {magazie, raft, container, etc).

In sistem este predefinita o structura logistica minimala formata din:

  • Depozit Marfa - unde vor fi receptionate de la Furnizori si de unde se vor face livrarile spre Clienti a tuturor produselor de tip: "Marfa" si
  • Depozit Active - unde vor fi receptionate de la Furnizori toate produsele de tip: Obiecte de inventar si Mijloace fixe.

Toate operatiunile cu marfa se fac prin intermediul Tabloului de bord:

Operatiunile predefinite in sistem sunt: 

  • Receptie;
  • Transferuri interne;
  • Comenzi de Livrare

Prin intermediul acestui Tablou de bord, utilizatorul responsabil "Magazionerul" este informat despre Marfa care a fost comandata si trebuie sa vina de la Furnizori, {in primul Tab - Marfa: Receptie}, Marfa care trebuie sa fie mutata din depozitul central spre o magazie din companie { Tabul 2 - Marfa: Transferuri Interne} si Marfa care trebuie livrata spre Clienti {Tabul 3 - Marfa: Comenzi de Livrare}.

Sistemul pune la dispozitie si interfata pentru Scanner cu cod de bare pentru simplificarea si marirea vitezei operatiunilor de stoc.

>>> Vezi in continuare:  Cum se întocmeşte o Oferta de preţ (Cotaţie) pentru un Client şi cum se poate trimite acestuia ?

Need more info?

This documentation page has been extracted from the Q&A section where you can discuss it and get feedback.
  Related question